Wednesday, January 24, 2018

Homesickness!

Bismillahirrahmanirrahim...

Quite a longgggggg hiatus. Rasa macam sesak nafas lately. Homesick! Rindu nak balik bangi. Rindu masakan mak; rindu nak gelak pecah perut, ber-aku-kau, merapu meraban dengan iqah, rindu nak kakla belanja makan. rindu semuaaaaaaa yang kat bangi tu!!!!!

Rasa macam dah busy habis dengan urusan rumah, so konon-konon boleh lah get rid of this feeling. Tapi, masih tak berjaya. Bila termenung sambil tidurkan adam, mulalah merewang kepala teringat kat mak. Even tengah masak pun boleh monologue, "bilalah boleh balik bangi", (btw, abang tengah tunggu tarikh untuk taklimat biasiswa phd. So until then, tak boleh nak set up tarikh untuk balik bangi lagi). And this is killing me!

Berjaya dah dua kali masak lauk ber'sengek' sebab teringat kat mak. Balik dari rumah makngah haritu pun, siap nangis sebab teringat kat mak (somehow her character reminds me of mak). Urggghhhh!

Orang kata, lepas jadi emak, baru kita akan faham dan lebih sayang pada mak kita. So, it's true. Your mom's advice has now become the new bible. Haha. Semua benda nak report, semua benda pun nak tanya.

Lupa nak update. Now, we are in Perlis. Abang kena transfer (baca: minta tukar) since september 2018. Tapi baru je dapat offer scholarship untuk sambung phD. So, insyaAllah akan pindah semula ke klang valley around september depan ni. Yeay! (I love perlis. Tapi tak tahan lah duduk jauh dari ketiak mak. Haha. Pardon me).

Maka, sesiapa yang duduk dekat dengan ibubapa tu, bersyukurlah. Lagi banyaklah peluang yang ada untuk mengejar pahala insyaAllah. Anak-anak, update next post insyaAllah. :)

No comments:

Post a Comment