Sunday, September 19, 2010

Pasca Graduasi

berbondong-bondong soalan yang diaju, sejurus tamat belajar. "kerja kat mana?", "kerja apa?", n soalan paling allergic "bila nak kahwin?". baiklah, rakan-rakan sekalian, bahawasanya sekarang saya masih bujang, menetap di bandar baru bangi, menumpang belas dan kasih, ibu dan bapa untuk meneruskan kehidupan seharian. ^_^

my first interview
alhamdulillah, sangat membahagiakan tempoh 1 jam temuduga yang amat mencabar itu. sampaikan procedure for blood transfusion and physical examination pun ditanya dengan amat detail. nah, rasakan duhai khamisah yang masih malas untuk mengulangkaji. huhu. paling tidak bisa dilupakan, saat-saat interviewer itu menyuruh aku membaca potongan ayat al-Quran. wah! sangat kagum. bukan kagum dengan diri sendiri, tapi kagum dengan polisi hospital yang take note about this element in hiring people. rasa macam tengah interview masuk akademi al-Quran pulak (ok, sila jangan perasan. anda tidak layak. hehe). i seriously enjoyed the session, walaupun rasa macam tak dapat je, sebab alasan biasa... "awak bonded dengan government".. sabar saja. ^_^

seeking His guidance
in serious confusional state. hehe. still have not make up my mind of which path should i undergo. for now, aiming in being a very dedicated worker in Nasra Pharmacy (terlebih dedicated kot. OT 5 kali minggu ni. huhu), serve the customers, sambil2 apply ilmu nursing yang terbuku di dada (balutkan luka, check blood glucose, etc.). it's fun walaupun working long hours do makes me look like a zombie (except zombie kurus kering n me..?? hihi). plus, bermain bersama kanak-kanak cilik yang datang ke kedai. yay! ~sangat teringat pada adik hanif, bila tiba-tiba diterpa dan dipeluk seorang kanak-kanak lelaki, around 2 years of age. huhu~ (i miss paediatric ward!)

stay healthy
"the secret for health for both mind and body is not to mourn for the past, nor to worry about the future. but to live the present moment wisely and earnestly."

so, my dear friends. jangan risau. pasti ada rezki dari Tuhan yang tak disangka2 menanti kita semua. as for now, have fun! start restructuring your plan of life, and seek for His guidance to decide upon the options that were granted on you. --> nasihat lebih pada empunya diri. ^_^. all the very best!