Tuesday, February 10, 2009

abangku sayang...

this entry is dedicated to my beloved brother, abg hud (huhu...geli la plak)

abg hud selalu kata...
"ko ni selalu tiru aku kan? aku masuk kisas, ko masuk kisas... aku buat ni, ko buat ni...aku buat tu, ko buat tu... bla, bla, bla..."

abg hud selalu kata...
"jangan risau. tawakkal kena tinggi. insyaAllah akan ada rezeki turun dari langit... haha (sambil ketawa besar, walaupun i knew he really meant of what he said)"

abg hud selalu kata...
"jangan bagitau orang tau. ini adalah rahsia... (huhu, apa yang rahsia sangat tu?? hihi)"

abg hud selalu kata...
"belajar rajin-rajin, jangan jadi macam aku (tapi aku rasa abg hud rajin je..hmm??)" pesan abg hud sambil menyekeh-nyekeh kepala aku walaupun di khalayak ramai (takpe, tak kesah pun. hihi)

abg hud selalu kata...
"ko ni poyo la, humm. bla, bla, bla...."

apa-apa pun yang abg hud kata, aku suka nak dengar (walaupun kadang-kadang kata-kata dia agak menyakitkan hati...hihi). tapi, undeniably, most of the time, kata-kata abg hud memang menusuk ke qalbuku. tq bro for everything T_T

maka, dengan ini, aku menyeru kepada kakandaku, mohamad hud bin saleh huddin....

jangan sedih-sedih ye. setiap ujian yang melanda diri kita, pasti ada hikmahnya. nak ulang balik ayat kamu terhadap saya (hihi)... TAWAKKAL KENA TINGGI, HUD.. (ekeke..)... la yukallifullahu nafsan illa wus'aha... lagi satu, nak dedicate lagu hijjaz kat abg hud:

hidup tak selalunya indah,
langit tak selalu cerah,
suram malam tak berbintang,
itulah lukisan alam.

dalam senang, awasi kealpaanmu
dalam susah, hitunglah kesyukuranmu
SETITIS DERITA MELANDA
SEGUNUNG KURNIAANNYA

p/s: abg hud...terharu tak? hihi. choc fudge (secret recipe) satu slice, bleh? hehe.

8 comments:

  1. hum..mcm nk nangis pulak..
    -k.iqa-

    ReplyDelete
  2. hmm..nice blog..lg ceria n bes dr previous blog..rase mcm lg mnusuk qalbu ble mmbacenye..heh3..teruskan usaha eh..,insyaallah ade yg setianye nak bace..chaiyokk!!
    -mlna=)

    ReplyDelete
  3. tq mary!! k iqa n ruby: sila 'jantan'kan emosi anda ye. huhu

    ReplyDelete
  4. abg huD pasti terharu...haha..lps tu dia akn sekeh kepala kham n ckp..."femes la abg kalo cam ni"..haha merepek~

    ReplyDelete
  5. abg hud humm sama dgn along mawaddah...along mawaddah slalo kata, "angah ni slalo tiru along,along msk STJ,angah msk,along msk UIA, angah msk...patut la smp ari ni along x kawin...sbb org takut...haha...sbnrnye dia yg sk mawaddah ikut dia...wkt kt sekolah...cam couple je...konon x suka...malu la tu nk ngaku...tu lah perangai abg2 kita kn...

    ReplyDelete
  6. betul tu puan mawaddah. saya amat bersetuju dengan puan.. tapi, itulah abang2 kita ni. apa-apa pun yang diorang buat, kita tetap sayang kat diorang kan? :)

    ReplyDelete